U bent hier

Verkeersmaatregelen Beatrixstraat/Jacob Botkeweg

on aug 25, 2016

Inmiddels heeft de gemeente de aanbesteding uitgevoerd. De  aannemer is Sjoerd Tjepkema BV uit Grou.

Nader overleg over de wijze van uitvoeren en de planning moet nog plaatsvinden. Afhankelijk van andere werkzaamheden en de levertijd van de materialen zou de aannemer mogelijk  medio september kunnen starten. De laatste informatie en planning komt mogelijk eind deze week beschikbaar.

Consequenties 

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is het nodig de straat op 2 plaatsen enkele dagen af te sluiten. Dit is ter plaatse van de kruising  Hempenserweg - Jacob Botkeweg om de drempel aan te passen en de andere locatie betreft het gedeelte Beatrixstraat, ten westen van de brugonderdoorgang, voor het maken van de 2 wegversmallingen. De afsluiting(en) en de omleiding zal tijdig met borden worden aangegeven.

De verwachting is dat de stremming van de doorgaande route voor de aanleg van de drempel maximaal 5 dagen zal duren, die voor de Beatrixstraat 2 dagen. Deze 2 stremmingen worden NIET op hetzelfde moment aangepakt maar achterelkaar. De overige werkzaamheden kunnen met een halve wegafzetting plaatsvinden.

Het overzicht is een ruwe opzet voor de maatregelen voor de aanleg van het plateau bij de Jacob Botkeweg. Iedereen kan dan via de Beatrixstraat of via de Aldlânsdyk zijn of haar bestemming bereiken. Met de aannemer wordt dit in detail nog verder uitgewerkt.

Een fase ervoor of erna zal het deel Beatrixstraat van de Nijlânsdyk tot brugonderdoorgang zijn afgesloten. Dan moet iedereen die de wijk in of uit wil via de Aldlânsdyk rijden.

Fietsers en voetgangers kunnen wel langs de werkzaamheden. Ze moeten wel rekening houden met enige (tijdelijke) beperkingen zoals rijden over rijplaten of een stukje lopen met de fiets over de stoep.

Klik op het plaatje voor een vergroting

Het Mienskipsfonds