U bent hier

Doe mee aan de wijk & water battle

on jul 3, 2015

Drinkwaterbedrijf Vitens en de provincie Fryslân zijn op zoek naar huishoudens uit de wijken Camminghaburen en Aldlân om deel te nemen aan de Wijk & Water Battle. In deze battle gaan wijkbewoners en schoolkinderen samen aan de slag met water. Het doel is om bewuster om te gaan met water, inzicht te krijgen in het water en energieverbruik, kennis te delen en uiteindelijk een verandering tot stand te brengen in het waterverbruik. De verandering in het verbruik van water moet zorgen voor vermindering van energieverbruik.

Twee scholen uit Leeuwarden, Willem Alexander school uit Aldlân en de Dr. Algra school, gaan de game Wijk & Water Battle spelen. In dit spel leven wonderlijke waterwezentjes in het waternetwerk van Leeuwarden. Hun huisjes overstromen regelmatig door het intensieve waterverbruik van de bewoners van Leeuwarden. De kinderen gaan gedurende drie maanden met hulp van de wijkbewoners aan de slag om de waterwezentjes te helpen.

Voor de pilot zijn we op zoek naar veertig huishoudens uit elke wijk. Lijkt het jou leerzaam en leuk om deel te nemen aan de pilot Wijk & Water Battle? Ga dan naar de website www.wijkenwaterbattle.nl en meld je aan!

Het Mienskipsfonds