U bent hier

Bewonersverhuizing Erasmushiem begint maandag 19 januari

on jan 15, 2015

Op 19 januari verhuizen de eerste bewoners van Erasmushiem naar het nieuwe Erasmus. Een voorbereiding van maanden moet dan zijn vruchten afwerpen: een vlotte en toch rustige verhuizing van de 225 bewoners. Op 27 februari verhuist Ontzorgd Verhuizen de laatste bewoners.

Erasmushiem, onderdeel van Noorderbreedte, is een senioreninstelling met zowel een verzorgingshuis als aanleunwoningen. Ontzorgd Verhuizen heeft de taak om de complexe bewonersverhuizing te regisseren en laten uitvoeren. De verhuisorganisatie is voor, tijdens en na de verhuizing de schakel tussen de bewoners en hun familie, de organisatie en de verhuizer.

In het voortraject is iedere bewoner minstens twee keer bezocht om kennis te maken, persoonlijke wensen door te nemen, de gang van zaken tijdens de verhuizing uit te leggen en vragen te beantwoorden. Ook een zorgvuldige communicatie met zorgmedewerkers van Erasmushiem was noodzakelijk om alles goed te regelen. Marc van der Veen, directeur Ontzorgd Verhuizen: “Als centraal aanspreekpunt voorkom je daarmee dat mensen langs elkaar heen praten - met alle gevolgen van dien.”

De planning van de verhuizing vraagt doorlopend aandacht. Marc: “We plannen strak maar flexibel. We weten dat we voor onverwachte situaties komen te staan. Denk maar aan een zieke bewoner. Of erger: een bewoner die overlijdt. Daar moeten we á la minute op kunnen inspelen. Bij een overlijden moet het appartement snel en in overleg met de familie worden leeggeruimd. En de nieuwe bewoner moet er zo snel mogelijk in kunnen. Terwijl de rest van de verhuizing natuurlijk gewoon doorgaat. Daarom werken we onder andere met reservedagen.”

Tijdens de verhuizing werkt Ontzorgd Verhuizen met 4 eigen verhuisbegeleiders. Zij sturen ieder hun eigen verhuisploeg aan en zorgen ervoor dat alle nieuwe appartementen volgens de wensen van de bewoner en de verplichte eisen vanuit de zorg is ingericht. Met een werkende tv, de kopjes weer in de kast en de sloffen bij het bed.

Het Mienskipsfonds